Spatii Verzi - Plante De Interior

Websiteul spatii-verzi.com te ajuta sa alegi cu succes plantele si arborii de care ai nevoie pentru a iti crea propriul spatiu verde.

Spatii Verzi - BegoniaBEGONIA

Begonia este o plantă de apartament foarte apreciată datorită bogaţiei de culori şi forme .Nuanţele florilor pot varia de la alb până la cel mai intens portocaliu , de la rozul cel mai deschis până la roşul aprins . De asemenea florile pot fi catifelate , cu margini dantelate .Florile de la anumite specii seamănă surprinzător de mult cu trandafirii ,cameliile , narcisele şi cerceluşii . Begoniile sunt decorative şi prin coloritul frunzelor . Ele au aspect de tufă ,au un diametru de aproximativ 40-50 de centimetri , perioada de înflorire este vara , au nevoie de udare regulată şi înalţimea lor variază de la 15 pânî la 50 de centimetri. Begonia este una dintre cele mai iubite plante de la noi din ţară . Acest lucru se datorează nenumăratelor sale varietăţi . Unii cultivatori amatori consideră begonia ca fiind o plantă pretenţioasă şi sunt descurajaţi . Alţii obţin însă rezultate uimitoare : flori mari şi strălucitoare care îi încantă o mare perioadă din an . Begonia este un gen foarte vast , care face parte din familia Beconiaceae cuprinzând peste o mie de specii care se  împart în trei grupe principale , în funcţie de tipul rădăcinii : rizomatoase , tuberculate şi fasciculate (sau fibroase). Există totuşi câteva caracteristici comune : frunze asimetrice care cresc alternativ de-a lungul tulpinilor , flori masculine şi feminine separate , dar care cresc în aceaşi inflorescenţă (în special , cime sau raceme apicale).Speciile rizomatoase sunt plante permanent verzi , cultivate pentru frumuseţea şi varietatea culorilor frunzelor . Varietăţile şi hibrizii begoniilor tuberculate produc vara flori mari , colorate , simple sau dispuse în perechi . Begoniile fasciculate sunt plante permanent verzi , însă unele sunt arbuşti cu poziţie verticală ,iar altele sunt căzatoare . 

FICUSUL

Ficusul(Ficus Elastica) , membru al familiei Moraceae , este originar din regiunile tropicale ale Asiei , Africii şi Australiei .În funcţie de tip , ficusul poate fi arboricol, tufos sau agăţător . E bine de ştiut că in interiorul tulpinii şi al frunzelor se găseşte latex. Varietatea Ficus Elastica a fost foarte populară până în anuii ’60 dar din cauza capacităţii slabe de ramnificare a fost înlocuită de altele care au plăcut mai mult iubitorilor de plante. Ficusul este o plantă des întâlnită în locuinţe şi florării fiind uşor de crescut în condiţii de apartament.

BONSAIUL

Spatii Verzi - BonsaiulIstoria bonsailor vine din vremuri străvechi, primele dovezi ale micilor pomişori plantaţi în ghivece fiind descoperite in mormintele egiptene vechi de peste 2000 de ani. Însemnările arată cum botaniştii indieni menţineau plantele piticite cu ajutorul unor pârghii,în vase, pentru a le mari mobilitatea,încă de acum 1500 de ani,lucru foarte interesant.  Dar bonsaii, aşa cum îi ştim noi azi, apar in istoria Chinei in jurul anilor 700, în dinastia Tang (tot în picturile din morminte). Această perioada a fost, de asemenea, una de importante progrese culturale pentru japonezi, care au trimis emisari către China, de unde au împrumutat multe din cultura acestora, în special din domeniul artelor. Denumirea chinezească a bonsailor, "pen tsai" ("arbore în ghiveci"), a devenit în limba japoneză "bon sai" (cu aceeaşi traducere). În decursul secolului al XIV-lea, cand s-au pus bazele relaţiilor comerciale între est si vest, a existat un interes scăzut faţă de pomii miniaturali, interes ce s-a reaprins in secolul al XVII-lea, cand Japonia a redevenit deschisă comerţului. Dar însemnarile vremii fac referiri la "minunile orientale", în sensul că marii colecţionari din apus s-au plâns de moartea bonsailor achizitionaţi, astfel interesul fata de aceştia a  scăzut din nou , în cote alarmante pentru cei care îi plantau şi care îi vindeau .