Amenajari Spatii Verzi: 6 Idei Pentru Incepatori

Cele mai bune 6 idei pentru amenajarea spatiilor verzi 

Indiferent daca gradina ta are nevoie de cateva plante noi sau trebuie reamenajata complet, avem 6 idei de amenajare pentru gradina perfecta. Serviciul de amenajare spatii verzi este intotdeauna bine venit pentru locul tau de recreere verde.

Ideea 1

Fa o lista de nevoi si dorinte! Copiii tai au nevoie de un loc de joaca, vrei sa cresti legume sau vrei un loc unde sa iti aduni familia la un gratar? Fa o schita cu locurile unde vrei sa asezi fiecare lucru in gradina, este un principiu organizatoric bun pentru incepatori. Schita nu trebuie sa fie perfecta, doar asterne niste ideii pe o foaie. Te va ajuta sa vizualizezi mai bine viitoarea gradina.

Ideea 2

Studiaza rotatia soarelui si curentii de aer: nu vrei sa iti amenajezi terasa intr-un loc intunecos, unde sa bata vantul toata ziua. De asemenea, nu vrei sa stai in soare mare parte din zi, trebuie sa gesesti echilibrul dintre cele doua.

Ideea 3

Gandeste-te bine la alegerile pe care le faci. Nu face alegeri pripite, care pe termen lung nu pot fi aplicate. Incearca in cateva zile sa stai in locul unde vrei sa amenajezi terasa/foisorul, sa vezi daca este bine amplasat; alege tipul de plante pe care le vei planta si gaseste-le locul in functie de nevoile acestora.

Ideea 4

Ia-o incet! Show-urile de televiziune unde se amenajeaza gradini in doar 3 zile sunt miraculoase, dar ei au la dispozitie 60 de oameni, situatie de care incepatorii nu au parte. Lasa-i timp pentru a se dezvolta, plantele cresc si locurile goale se umplu. Fa un pas inapoi si vizualizeaza gradina si bucura-te de rezultate.

Ideea 5

Lucrati in jurul unui punct focal. Orice design bun de gradina are un punct focal sau o serie de puncte focale si este un principiu usor de pus in aplicare in designul peisajului pentru incepatori. Aceasta ar putea fi o sculptura sau o planta uimitoare, un copac sau o serie de arbusti.

Ideea 6

Mare atentie la scala/dimenziune. Vor exista variatii in dimensiune, forma si culoare, cu plante inalte pe o cladire sau in spatele unei gradini de flori si cai care conduc oamenii prin spatiu. Vei dori sa repeti anumite elemente, fie ca este vorba despre o anumita planta, o culoare sau chiar o forma, asa ca exista un sentiment de coeziune. Dar, de asemenea, nu vrei ca acesta sa fie monoton, asa ca incearca sa adaugi un element ocazional, diferit de peisaj, si va iesi senzational.

Websiteul spatii verzi este destinat societatilor care activeaza in domeniul amenajarilor de gradini, spatii verzi ale institutiilor, spatiilor comerciale, parcurilor etc., dar și persoanelor private care tocmai si-au construit o casa sau vor pur si simplu un spatiu verde langa caminul lor.