De Ce Avem Nevoie De O Firma De Amenajari Peisagistice

 

In ultimele decenii oamenii au devenit din ce in ce mai interesati de amenajarile exterioare si tocmai de aceea firmele de profil vin cu oferte tot mai tentante, mai complexe si se lupa in a oferi servicii cat mai calitative si mai de bun gust. Toti ne dorim ca balconul, terasa sau curtea noastra sa arate spectaculos si cat mai natural, dar, odata cu globalizarea si cresterea procentului de beton din orase si sate, a crescut si dorinta noastra de a vedea cat mai mult verde chiar si atunci cand mergem pe strada.

Ce sunt firmele de amenajari peisagistice?

O firma de amenajari exterioare se poate ocupa cu foarte mult profesionalism de amenajarea balconuluk, terasei sau gradinii noastre. Este drept ca putem facem acest lucru si singuri, insa rezultatul nu va fi la fel cu cel obtinut in cazul apelarii la serviciile unei astfel de firme. Ei ne pot spune ce fel de flori sau plante decorative se potrivesc casei noastre si personalitatii noastre, le pot aranja intr-un mod cat mai creativ, elegant si optim si se pot ocupa profesional de ingrijirea si intretinerea plantelor. Ne pot vinde chiar si noua cateva trucuri legate de modul de intretinere al gradinii, dar pentru un spatiu mai mare, ne pot instala un sistem de irigatii profesional.

Pe langa amenajarea locuintei noastre, firmele de amenajari peisagistice se mai ocupa si de satiile publice versi. Parcurile, rondurile verzi de pe strazi, arbustii si copacii de pe marginea drumului – toate acestea sunt aduse, aranjate si intretinute de o astfel de firma specializata.

Ce servicii ofera o astfel de firma?

O firma de amenajari exterioare nu se ocupa doar de plante – flori, arbusti si copaci. Pe langa decoraiunile verzi, aceste firme pot oferi si urmatoarele produse: 

  • Gazon – acesta se poate semana in locul in care dorim sau, daca vine vorba despre o terasa acoperita cu gazon sau pur si simplu o dorinta a noastra, acesta poate fi achizitionat si sub forma de rulouri ce pot fi montate doar de o astfel de firma. Costurile acestora variaza, in functie de marime, de la cativa lei, pana la cateva zeci de lei.
  • Arbori si arbusti – acestia sunt de obicei solicitati pentru gradini exterioare sau pentru spatiile publice deoarece le este mai bine sa se dezvolte intr-un mediu descis. Se pot achizitiona fie ca butasi (pui ce se pot planta), fie in diferite modele de ghiveci.
  • Flori si plante decorative – acestea sunt preferate pentru case, balcoane si asa mai departe, insa nu sunt o exceptie nici pentru spatiile deschise. Sunt foarte mult firme care fac o intreaga arta din aleerea culorilor plantelor, stilul de plantare sau tipurile de decoratiuni pe baza acestora. Acestea se pot planta chiar si sub forma unui anume model si in aproape orice spatiu ne dorim sau pot fi achizitionate in alte forme precum jardinierele sau grilajele special pentru plantele agatatoare. Cu toate ca majoritatea oamenilor au plante in casa sau apartament, o astfel de firma poate transforma orice colt al casei sau al gradinii intr-un mic paradis verde si fiu colorat.
  • Sculpuri si fantani – atat in spatiile publice -parcuri sau strazi – cat si in propriile noastre gradini, arata sensational o mica fantana arteziana sau sapata in pamant sau tot felul de statui care par mereu sa apere coltul nostrum de rai.
  • Pietre si pavaje – firmele de decoratiuni exterioare se pot ocupa sa ne aranjeze gradina si cu mici alei sau rondure de flori realizate din piatra normal, piatra subica sau chiar granit.

Pe langa toate cele specificate mai sus, serviciile de acest gen au mereu si optiunea de intretinere. In cazul gospodariilor se pot instala sisteme de irigatie profesioniste, sigure si usor de folosit, iar in cazul spatiilor publice pe langa aceste sisteme de irigare firmele le pun la dispozitie primariilor (prinzipalii responsabili de contractile cu firmele acestea) si personae care sa se ocupe de tunderea arbustilor, a gazonului, de ingrijirea florilor si de replantarea  lor in functie de sezon. In termenul de ingrijire se mai incadreaza si eventualele problem cu plantele. Acestea se pot imbolnavi sau pot aparea cartite, pureci, gandaci si alte tipuri de daunatori care pot distruge spatiile verzi. In acest caz, firmele specializate stiu eact cand, cum si cu ce este necesar sa intervina pentru a rezolva problemele. Este bine sa consultam o astfel de firma chiar daca alegem sa nu ocupam personal de micul nostrum colt verde deoarece substantele nepotrivite in cantitatile gresite pot distruge totul si pot face restul solului neutilizabil.  

Daca te-ai gandit ca o astfel de firma are preturi uriase si prefer sa te ocupi singur de decoratiunile exterioare si de plante, ei bine asta este doar o scuza. Firmele de amenajari peisagistice, cu toate variatiile de suprafata si cu toate preferintele noastre, in ceea ce priveste plantele putem cheltui doar cateva sute de lei pentru o gradina si chiar si cateva zeci pentru un balcon sau o terasa. Asa ca, o astfel de firma este putin costisitoare, eficienta, iar rezultatul este unul mult mai spectaculos.

amenajari gradini