Trandafiri De Gradina

Trandafiri de gradinaChiar daca ne este destul de greu sa credem, in lume exista aproximativ 200 de specii de trandafiri si mai mult de 20000 de soiuri. Traditia cultivarii trandafirului de gradina ne atrage atentia ca originile sale sunt cu adevarat destul de inaintate, trandafirul fiind considerat unul dintre cele mai vechi si mai placute flori, o adevarata descoperire pentru horticulori.

De la nuante de roz, galben, alb, rosu, acestia ne ofera o paleta multicolora, cu care sa ne putem rasfata oricand suntem plictisiti sau obositi. Chiar daca unii dintre noi ne dorim nuante cat mai diverse – de albastru, verde sau chiar mov – inca nu s-a putut descoperi reteta minune. Insa, incercarile specialistilor se dovedesc destul de ambitioase, tinta lor fiind obtinerea acestor culori.

De la trandafiri in tufa, trandafiri pitici, dar si trandafiri de ghiveci, toti pot reprezenta elemente de decorare ale propriei noastre gradini, avand fiecare farmecul lor insemnat.

Alegerea unei astfel de flori reprezinta un adevarat miracol pentru gradina noastra multicolora intrucat durata de inflorire a trandafirilor variaza incepand cu luna mai si teminand la sfarsitul lunii iulie. Cu toate acestea, exista specii de trandafiri care ne bucura de farmecul lor de primavara pana toamna, inflorind permanent.

Pentru a obtine o inflorire permanenta este indicat sa indepartam florile ofilite de pe trunchi pentru ca altele sa le poata lua locul.

Pentru a le asigura cele mai prielnice conditii de dezvoltare, crestere si inflorire este necesar sa le gasim un loc destul de insorit, pe un sol argilos, feriti uneori de intemperiile vremii. Udarea trandafirului se va face atunci cand solul din jurul sau este complet uscat, acesta nefiind un mare iubitor de apa. O cantitate prea mare de apa va determina o crestere a trandafirului fara ca acesta sa poata inflori.